tiistai 11. joulukuuta 2012

Suomea Nagasakissa

8.11.  Nagasaki

Koska opiskelemme designia ja kouluumme sattui ilmestymään suomalainen vaihtari eli minä, päättivät opettajat luokkaretkestä Nagasakiin taidemuseoon/galleriaan, jossa oli parhaillaan suominäyttely. Kalevalaa, muumia, marimekkoa, iittalaa, Alvar Aaltoa jne. Seinillä oli myös valokuvia Helsingistä ja myönnetään, tuli vähän koti-ikävä! Kaikki ihastelivat kovin Helsingin päärautatien asemarakennusta. Vasta nyt tajusin kuinka tyylikäs se onkaan! Ei ole koskaan tullut ajatelleeksikaan kuinka tyylikäs ja nätti Helsingin keskusta oikeastaan on. Nyt kaiken näkee jotenkin hieman ulkopuolisen silmin.


 
 
 

Museon/gallerian aulassa oli myymälä ja tietenkin näyttelyyn liittyen se oli tällä kertaa täynnä Suomalaista tavaraa. Suomalaista designia, marimekon pussukoita, muumikuppeja ja jopa Fazerin suklaata. Sinne oli myös pystytetty pieni mökki, jonka sisällä oli kaikkea suomalaista. Olin tosi ilahtunut nähdessäni kuinka kaverini ja opettajani olivat todella innostuneita ja ostelivatkin muistoksi kaikenlaista. Yksi ystävistäni kiitteli kovasti, että olin tullut heidän kouluunsa, koska sen lisäksi että sai uuden ystävän, pääsi myös käymään kyseisessä näyttelyssä. Ja kuulemma minuun tutustuttuaan kiinnostunut Euroopasta, opiskelee ahkerammin englantia ja haaveilee matkustelusta ja maailman näkemisestä. Voitte uskoa, että tuommoista on todella ihana kuulla!


Lounastauolla saimme tunnin aikaa mennä syömään minne halusimme. Suunnistimme kavereiden kanssa Chinatowniin ja siellä hetken pyörittyämme suuntasimme puistoon syömään lounaamme.


 
 
 
 
 



Ennen Japaniin tuloa en ole koskaan oikein osannut olla ylpeä suomalaisuudestani. Nyt vasta olen tajunnut kuinka hieno maa meillä on. Ja ilmeisesti muutkin ovat sitä mieltä.

 
 

1 kommentti: